KLINOZYME – Detergent trienzimatic concentrat

KLINOZYME este un detergent trienzimatic concentrat destinat curățării instrumentarului și dispozitivelor medico-chirurgicale.
Disponibilitate: Stoc suficient (1000)
48,61 Lei
57,85 Lei cu TVA
PRODUCATORI: Klintensiv

KLINOZYME este un detergent trienzimatic concentrat destinat curățării instrumentarului și dispozitivelor medico-chirurgicale. Formulă inovativă ce conține un amestec trienzimatic (amilază, protează, lipază) și un mix de surfactanți cu bună capacitate de umectare, micelizare și spumare redusă.

 

Indicații de utilizare: curățarea instrumentarului medical și dispozitivelor medico-chirurgicale prin curățare manuală, automată sau în băi cu ultrasunete.

Metoda de aplicareConcentrația soluției de lucruTimp de acțiune
Curățare manuală/băi cu ultrasunete0,25%÷0,5% – nivel mediu de murdărie5 minute
0,25%÷0,5% – nivel ridicat de murdărie15 minute
Curățare automată0,25%÷0,5%*50 minute

*timpul de curățare depinde de modelul echipamentului și programul selectat.

Mod de utilizare:

Produsul se utilizează sub formă de soluție gata de lucru de 0,25%/0,5%. Exemplu de preparare pentru 1L soluție 0,5%: 5ml Klinozyme + 995ml apă potabilă. Pentru eficiență ridicată se recomandă utilizarea soluției gata de lucru cu temperaturi cuprinse între 25÷30oC, timp de contact de 5 minute. Pentru instrumentarul cu depozite mari de material organic se recomandă creșterea timpului de contact până la 15 minute sau utilizarea unei concentrații de 1% sau 1.5%.

Plasați instrumentarul/elementele demontabile și destinate curățării prin imersie ale dispozitivelor medicale în cuva cu soluție gata de lucru pentru curățare, în care lichidul trebuie să acopere total suprafețele, iar pentru goluri/lumenuri se recomandă umplerea totală cu lichid.

După timpul de contact se curăță cu apă caldă sub jet moderat, iar pentru zonele cu urme vizibile se poate utiliza o lavetă/burete moale curat. Dacă după aplicarea procedurii de spălare rămân depozite organice substanțiale se recomandă reaplicarea procedurii inițiale, așa cum este descrisă mai sus.

Soluția se va reutiliza timp de maxim 72 de ore sau dacă devine prea murdară, atunci se va schimba. O soluție cu grad mare de încărcare cu materii organice face dificilă curățarea instrumentarului.

Nu se recomandă amestecarea produsului cu alți agenți de curățare/dezinfectanți.

Este recomandată imersarea instrumentarului murdar în soluția de curățare imediat după utilizare, deoarece uscarea resturilor organice influențează puternic modul de curățare al acestora.

Klinozyme este compatibil cu majoritatea materialelor precum: oțel inoxidabil, cupru, aluminiu, zinc, sticlă, ceramică, teflon, plastic, cauciuc.

Produsul nu decolorează, nu pătează, nu albește.

După etapa de curățare a instrumentarului este necesară dezinfectarea/sterilizarea chimică la rece, în funcție de particularitățile materialelor din care sunt confecționate.

 

Ingrediente: apă demineralizată, >15% surfactanți non-ionici, >10% surfactanți amfoterici, umectanți, degresanți, agenți de chelatizare, reglare pH și parfum, amestec trienzimatic (proteaze, amilaze, lipaze).

 Categorie de utilizare: profesionali, industriali.

Produse asemănătoare