OXOKLIN Dezinfectant de nivel inalt instrumentar si suprafete

OXOKLIN este un dezinfectant cu activitate ridicată de oxidare, pe bază de peroxizi stabilizați, foarte eficient împotriva tuturor tipurilor de microorganisme: bacterii, levuri, fungi și virusuri.
Disponibilitate: Stoc suficient (1000)
26,80 Lei
31,90 Lei cu TVA
PRODUCATORI: Klintensiv

OXOKLIN este un dezinfectant cu activitate ridicată de oxidare, pe bază de peroxizi stabilizați, foarte eficient împotriva tuturor tipurilor de microorganisme: bacterii, levuri, fungi și virusuri. Peroxidul de hidrogen funcționează prin producerea de radicali liberi hidroxil distructivi care pot ataca lipidele membranei, ADN-ul și alte componente celulare esențiale, având astfel o putere mare de dezinfectare.

Grupa principală: 1

Tipul de produs: TP2

Domeniu de utilizare: Dezinfectant care nu este destinat aplicării directe la oameni sau animale.

Aria de aplicare: Dezinfectarea suprafețelor din unități sanitare, laboratoare medicale, instituții publice (școli, azile de bătrâni, hoteluri, săli de sport, săli de conferință, aeroporturi, gări, hale industriale etc.) precum și cele din domeniul casnic. Suprafețe care nu sunt utilizate în contact direct cu produsele alimentare sau cu hrana pentru animale.

Dezinfectarea instrumentarului medical (seturi pentru intervenții chirurgicale invazive/minim invazive, intervenții din zona stomatologică), endoscoape, laparoscoape și alte elemente critice ale echipamentelor/dispozitivelor medicale.

 

Indicații de utilizare:

OXOKLIN este utilizat pentru curățarea și dezinfectarea:

✓ Suprafețelor de diverse tipuri din unități sanitare, laboratoare medicale;

✓ Suprafețelor din instituții publice;

✓ Suprafețelor din domeniul casnic;

✓ Dezinfectarea instrumentarului medical/dispozitivelor medicale.

Dezinfectantul OXOKLIN se aplică direct pe toate suprafețele sub formă de soluție gata de lucru 3%, cu acțiune bactericidă, levuricidă, fungicidă, micobactericidă și virucidă, respectând timpii de contact specificați.

Se aplică direct prin pulverizare pe suprafața ce trebuie tratată sau pe o lavetă curată. Ștergeți bine suprafața ce se dorește a fi tratată. Nu necesită clătire.

Dezinfectarea prin imersie totală a instrumentarului medical (curat/murdar) se face prin plasarea acestuia într-o soluție de concentrație 5%, în cuva specială prevăzută cu capac, timp de 15 minute. După dezinfectarea instrumentarului, acesta se clătește cu apă sterilă.

Recomandări de utilizare:

În timpul utilizării, trebuie să vă echipați corespunzător. Purtați mănuși de protecție, îmbrăcăminte de protecție, echipament de protecție a ochilor și a feței, iar pentru nebulizare este necesar echipament de protecție a feței și a căilor respiratorii, vezi detalii în fișa cu date de securitate a produsului.

Compatibilitate cu materiale: oțel inoxidabil, PVC, polipropilenă, polietilenă, silicon, sticlă, cauciuc.

Nu corodează aluminiul, oțelul, inoxul, oțelul cositorit, materialele plastice precum teflonul, PE, PP și PS. Corodează fierul. Nu este recomandat pentru utilizarea pe materiale din cupru.

Nu se recomandă utilizarea pentru pre-dezinfectarea instrumentarului din crom și nichel, cu urme vizibile de deteriorare/uzură.

 

Compoziția chimică la 100 g produs:

Substanțe active: 100 g produs conține ca substanță activă:

5% Acid peracetic, CAS: 79-21-0, EC: 201-186-8; 11% Peroxid de hidrogen CAS: 7722-84-1, EC: 231-765-0; 1,5% Etanol CAS: 64-17-5, EC: 200-578-6.

Alte ingrediente: acid acetic și agenți stabilizanți.

Categorii de utilizare: industriali, profesionali.

 

Produsul are AVIZ BIOCID Nr. 5998BIO/02/12.24 eliberat de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala pentru Produse Biocide.