GLUTANOL RTU – Dezinfectant pe baza de alcool de nivel inalt

GLUTANOL RTU este o solutie hidroalcoolica de glutaraldehida, cu activator, gata de utilizare pentru dezinfectare de nivel inalt si sterilizare chimica. Adaosul de alcool imbunatateste activitatea micobactericida a glutaraldehidei (in special pe cele tube
Disponibilitate: Stoc suficient (1000)
25,68 Lei
30,56 Lei cu TVA
PRODUCATORI: Klintensiv

GLUTANOL RTU este o solutie hidroalcoolica de glutaraldehida, cu activator, gata de utilizare pentru dezinfectare de nivel inalt si sterilizare chimica. Adaosul de alcool imbunatateste activitatea micobactericida a glutaraldehidei (in special pe cele tuberculoase).

Solutia de GLUTANOL RTU se utilizeaza ca sterilizant chimic si dezinfectant de nivel înalt, cu actiune rapida (5 minute la temperatura camerei) asupra bacteriilor vegetative, fungilor, micobacteriilor, virusilor precum si a formelor sporulate.

GLUTANOL RTU este indicat pentru sterilizarea chimica a unei varietăți de echipamente critice/semicritice: inclusiv echipamente de anestezie, echipamente de terapie respiratorie, echipamente sau instrumente metalice, obiecte din cauciuc, obiecte din plastic sau sticlă și termometre, stetoscoape, edoscoape.

Nu este coroziva, ideala pentru utilizarea pe echipamente și instrumente medicale sensibile la căldură. Nu este necesară diluarea. Aceasta formula nu conține agenti tensioactivi. Inainte de utilizare necesita activare.

 

Domeniu de aplicare: GLUTANOL RTU este folosit pentru dezinfectarea chimica a suprafetelor, instrumentarului si echipamentelor din domeniul sanitar.

Categorii de utilizatori: profesionali.

GLUTANOL RTU actioneaza ca un dezinfectant de nivel inalt cand este activat si utilizat conform instructiunilor de utilizare si pentru o perioada de actiune/imersare de cel putin 120 de minute la o temperatura de 20-250C.

Sterilizant: GLUTANOL RTU potae fi utilizat ca sterilizant chimic pentru instrumentele si echipamentele sensibile la tratamente termice cu o perioada de actiune/imersie de cel putin 10 ore la o temperatura de 20-250C.

Tip produs biocid: GRUPA PRINCIPALĂ 1, TP 2: Dezinfectante și algicide care nu sunt destinate aplicarii directe la oameni sau animale

 

Compoziţia chimică la 100 g produs:

• 2,4% Glutaraldehida, CAS: 111-30-8, CE: 203-856-5

• 15% Etanol, CAS:64-17-5, CE : 200-578-6

Modalitati de ambalare: 1000 ml, 5000 ml.

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

GLUTANOL RTU cu activator NU se dilueaza, este o solutie gata de lucru.

 

1) Activarea

Activați solutia de GLUTANOL RTU adaugand întregul conținut al flaconului cu activator, care este atasat, la recipientul cu solutie de GLUTANOL RTU. Agita bine. Data activării este înregistrată în spațiul indicat pe eticheta flaconului. Soluția activată poate fi folosită într-un interval de 14 zile de la data activării.

Testati solutia activata înainte de utilizare cu benzile de testare a solutiei de GLUTANOL RTU:

- Benzi indicatoare de pH (indicate pentru solutiile ce nu se reutilizează) sau

- Benzi indicatoare de concentratie necesare pentru solutiile care respectă modul de lucru prin reutilizarea solutiei activate la mai multe cicluri de sterilizare chimica/dezinfectare.

 

2) Curațare

Inainte de procesarea în soluția activata de GLUTANOL RTU , se curata bine toate resturile organice (tesuturi, sange, mucus, ser și alte lichide ale corpului, etc) de pe suprafețele instrumentarului si a dispozitivelor si echipamentelor medicale prin spalarea cu solutii detergente. Ulterior clătiți bine și uscati dispozitivele, echipamentele si instrumentarul înainte de imersarea în soluția activata de GLUTANOL RTU. Suprafetele neporoase se vor curata de eventualele resturi organice, se clatesc si se usuca. Ulterior se aplica prin pulverizare sau stergere cu o laveta imbibata cu GLUTANOL RTU solutie activata. Asigurati-va ca suprafata ramane umeda pe intraga perioada a timpului de contact indicat.

Compatibilitatea cu agentul de curațare: detergenti care sunt fie foarte acizi sau alcalini sunt contraindicați ca agenti de curatare, deoarece o clatire neadecvata ar putea afecta eficacitatea solutiei de GLUTANOL RTU prin modificarea pH-ului.

De exemplu detergentii enzimatici sunt compatibili cu produsul (cei cu pH-ul mediu, usor de clatit si spumare redusa) si pot fi utilizati la spalarea dispozitivelor /instrumentarului inainte de tratarea cu solutie activata de GLUTANOL RTU.

Atentie! solutiile de spalare ce contin resturi organice trebuie eliminate în conformitate cu toate reglementările aplicabile pentru deșeurilor infecțioase.

 

3) Utilizare

Se va turna solutia activata de GLUTANOL RTU in vasul special dedicat acestei operatiuni, prevazut cu capac, dupa care se introduc ustensilele. Dupa introducerea istrumentarului in vasul cu solutie acesta va fi acoperit pe intreaga durata a timpului de actiune.

- introduceti complet dispozitive medicale curatate si uscate in solutia GLUTANOL RTU, umplând toate lumenele;

- asigurati-va ca instrumentarul cu articulatii este deschis, la introducerea in solutie;

- Lasati dispozitivele/instrumentarul medical complet cufundate pe intreaga perioada de timp necesara actiunii biocide la o temperatura de 20-250C;

- iar solutia dezinfectanta acopera in intregime instrumentarul. Verificati ca toate eventualele goluri (lumene) ale dispozitivelor sunt umplute cu solutie de GLUTANOL RTU;

- la sfarsitul timpului necesar, îndepartati dispozitivele medicale din solutie folosind tehnica aseptica;

Atentie! Aceeasi solutie poate fi utilizata pentru mai multe cicluri de dezinfectare/sterilizare chimica, dar numai daca concentratia solutiei verificate cu benzile indicatoare este conforma (concentratia de glutaraldehida indicata sa nu fie mai mica de 1,8%).

 

4) Instructiuni de clatire

- clatiti bine cu apa de calitate corespunzatoare, sterila sau potabila, functie de scopul urmarit;

- dupa scoaterea din solutia de GLUTANOL RTU instrumentarul/dispozitivele/echipamentele medicale se vor imersa complet in 3 volume separate de apa. Fiecare clatire/imersare trebuie sa aiba o durat de minim 1 minut, daca nu se specifica alt mod de catre producatorul dispozitivului medical;

- Asigurati-va ca toate golurile sunt umplute de apa in timpul fiecarei caltiri;

- Sfat: Consultati eticheta producatorului de dispozitive medicale pentru instructiuni suplimentare;

- apa sterila si tehnica aseptica de clatire si manipulare se va utiliza pentru:

a)dispozitivle medicale destinate utilizarii in zonele normal sterile ale corpului;

b) dispozitive medicale utilizate la pacienti imunocompromisi; c) la bronhoscoapedin cauza riscului de contaminare cu micobacterii atipice din apa potabila;

- la clatirea dispozitivelor medicale cu apa potabila utilizatorul trebuie sa fie constient de prezenta riscul de recontaminare cu organismele din apa (ex. micobacterii atipice, bacteria din familia Pseudomonadaceae). In plus micobacteriile sunt foarte rezistente la uscare si prin urmare un dispozitiv care nu este complet uscat ofera un mediu prielnic de colonizare.

Soluția de alcool izopropilic 70% este utilă pentru a accelera procesul de uscare și pentru a reduce numarul oricarui microorganism prezent in apa potabila de clatire;

- Deși aceste bacterii nu sunt in mod normal patogene la pacientii cu sistem imunitar sanatos, pentru pacientii imunocompromisi, aceste bacterii pot fi plasate la risc ridicat de infectie

- Utilizarea unui filtru de retinere a bacteriilor poate elimina sau reduce substantial cantitatea acestor bacterii din apa potabila utilizata la clatire.

 

Atentie! Apele rezultate dupa operatia de clatire nu vor mai fi utilizate in alte scopuri deoarece contine glutarladehida. Ele vor fi eliminate la canalizare.

Produse asemănătoare