ALCHOSEPT - Dezinfectant spray pentru maini si tegumente 500ml

ALCHOSEPT-Dezinfectant pentru maini si tegumente ce combina efectul microbian cu protectia si ingrijirea pielii. DESTINATIE: utilizari frecvente in cabinetele medicale, pentru curatarea mainilor inainte si dupa consultatie, interventie chirurgicala etc
Disponibilitate: Stoc suficient (500)
13,53 Lei
16,11 Lei cu TVA
PRODUCATORI: Klintensiv

KLINTENSIV ALCHOSEPT este un dezinfectant de maini si tegumente cu actiune rapida, fiind ideal pentru utilizari frecvente in spitale si cabinetele medicale, pentru curatarea mainilor inainte si dupa fiecare contact cu pacientul. Produsul contine substante protectoare si hidratante care asigura echilibrul lipidic al pielii,  prevenind aparitia zonelor uscate si a senzatiei de piele crapata. Dezinfectantul are actiune biocida cu efect remanent de 3 ore de la aplicare.

ALCHOSEPT-Dezinfectant pentru maini si tegumente este ideal de folosit pentru dezinfectia tegumentelor inaintea injectiilor, punctiilor, vaccinurilor sau recoltarilor de sange

 

Mod de utilizare: Se spala si se usuca mainile. Se aplica 2-3 ml de solutie dezinfectanta si se respecta intreaga tehnica de curatare a mainilor recomandata de OMS:

 1. Se freaca mainile palma-palma;
 2. Se freaca cu palma dreapta dosul mainii stangi cu degetele interpuse si invers;
 3. Se freaca mainile palma-palma cu degetele interpuse;
 4. Se freaca dosul fiecarei maini cu cealalta mana, cu degetele incrucisate;
 5. Se freaca cu dosul degetelor palma opusa, cu degetele interpuse;
 6. Fiecare police se freaca in palma opusa, folosind miscari rotationale; Odata uscate, mainile sunt in siguranta.

Recomandare de folosire a ALCHOSEPT-Dezinfectant pentru maini si tegumente

 • Pentru dezinfectia igienica a mainilor: se aplica 3 ml (o apasare de pompita) si se freaca mainile timp de 30 secunde.
 • Pentru dezinfectia chirurgicala a mainilor: se aplica 6 ml (doua apasari de pompita),se freaca mainile timp de 120 secunde, apoi se mai adauga 3 ml (inca o apasare de pompita) si se mai freaca mainile timp de 60 secunde.

Subtanta activa: 85% etanol. Tipul de produs biocid conform legislatiei in vigoare (Regulamentul UE nr. 528/2012):

 • Grupa principala 1: Dezinfectante si produse biocide
 • Tip de produs: 1 - Este un produs biocid destinat igienei umane. Solutie hidroalcoolica pentru dezinfectia igienica si chirurgicala.
 • Categoria de utilizatori: profesionali, industriali, populatie.

 

Atentionari: A se folosi numai dupa ce au fost citite si intelese instructiunile de utilizare. Este recomandata depozitarea in spatii inchise, curate, bine aerisite, cu temperaturi cuprinse intre + 5 °C la + 30°C. Fiecare lot de livrare va fi insotit de documentul de certificare a calitatii intocmit conform dispozitiilor legale in vigoare, respectiv declaratia de conformitate intocmita pe baza fiselor tehnice, a buletinelor de analiza si avizul sanitar.

 

KLINTENSIV ALCHOSEPT se utilizează în dezinfecția igienică și chirurgicală a mânilor în domeniul medical:

 • Pentru dezinfecția igienică a mâinilor: se aplică 3 ml (o apăsare de pompiță) și se freacă mâinile timp de 30 secunde.
 • Pentru dezinfecția chirurgicală a mâinilor: se aplică 6 ml (două apăsari de pompiță), se freacă mâinile timp de 120 secunde, apoi se mai adaugă 3 ml (încă o apăsare de pompiță) și semai freacă mâinile timp de 60 secunde.

Recomandăm ca înainte de utilizare să se scoată bijuteriile sau accesoriile de pe mâini.

Înainte de aplicare, pielea mâinilor trebuie să fie uscată. Se aplică cantitatea necesara de KLINTENSIV® ALCHOSEPT, în funcție de scopul utilizării. Se freacă mâinile frontal, palmă pe palmă, apoi se alternează palma cu dosul mâinilor. Se freacă cu atenție vârful degetelor, cele care au contactul cel mai mare cu pacienții și se freacă cu atenție și încheieturile degetelor, în cutele epidermei.